PASEN BEGINT HIER

Het paasweekend is de ideale tijd om met het hele gezin de keuken in te duiken, en wij helpen je daar graag bij! In de winkel vind je heel veel keukenspulletjes, van deegrollers en houten lepels tot cupcakevormpjes. Kies maar uit en mix er op los...

Om je alvast wat inspiratie te geven hebben we hier een heerlijk paasrecept – vanille cupcakes met een glazuur van botercrème en kleine paashaasoortjes.

Dit heb je nodig voor de cupcakes:

• 110 g. zachte roomboter, op kamertemperatuur
• 110 g. fijne kristalsuiker
• 2 vrije-uitloopeieren, losgeklopt
• 1 theelepel vanille-extract
• 110 g. zelfrijzend bakmeel
• 1-2 eetlepels melk

Dit heb je nodig voor het glazuur:

• 140 g. zachte boter
• 280 g. poedersuiker
• 1-2 eetlepels melk

Dit heb je nodig voor de paashaasoren:
• Marshmallows
• Roze hagelslag

En nu is tijd om aan de slag te gaan...

1. Verwarm de oven voor op 180C / gasstand 4 en bekleed een cupcake-bakblik voor 12 met papieren vormpjes.
2. Meng de boter en suiker tot een romige crème in een kom en mix er dan één voor één de losgeklopte eieren en het vanille-extract doorheen.
3. Doe met omscheppende bewegingen de bloem erbij en giet de melk er langzaam bij. Schep het beslag in de papieren vormpjes.
4. Bak 10-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. 
5. Roer voor het glazuur de boter in een ruime kom tot een zachte crème, doe dan de helft van de poedersuiker erbij en klop tot je een gladde massa hebt.
6. Voeg dan de rest van de poedersuiker toe samen met een eetlepel melk, of eventueel nog iets meer melk als dat nodig is, tot je een zachte crème hebt.
7. Schep het glazuur op elke cupcake.
8. Knip met een schaar figuurtjes die op oren lijken uit de marshmallows, doe in het midden een kloddertje glazuur en besprenkel dat met roze hagelslag en zorg dat er een witte rand van marshmallow omheen blijft. Prik er dan twee op elke cupcake. Klaar is Klaas!

 

Zoek je dichtstbijzijnde winkel>